ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΙΑΣ από Αγριελιά ΑΡΓΥΡΗ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΙΑΣ από Αγριελιά ΑΡΓΥΡΗ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΟΥ Τηλ. - tel : 0030 - 6936 950699 , 6936 882 064 , 22330 92368 , 2233080655
ΠΛΑΤΕΙΑ Αγ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Βρισκόμαστε στην πλατεία του χωριού απέναντι από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , γι αυτό απλά ρωτάτε που είναι το δημ. σχολείο για να μας βρείτε , το δικό μας είναι αποκλειστικά Φυτώριο ΕΛΙΑΣ μόνο από Αγριελιά και οι τιμές μας είναι πάντα χονδρικής μιας και είμαστε παραγωγοί και δεν υπάρχουν μεσάζοντες!
Η Αγριελιά είναι θάμνος μακρόβιος, στην ουσία αθάνατος ,αυτό είναι ένα προσόν που μεταφέρεται στο δένδρο που κάνουμε από αγριελιά και γι΄αυτό αντέχει.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Χρονιά του ελληνικού ελαιολάδου το 2015.






Καθώς πλησιάζει η έναρξη της σοδειάς των ελιών τον Οκτώβριο, ορισμένοι Ελληνες επιχειρηματίες βλέπουν μία σπάνια ευκαιρία να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από την Ισπανία και την Ιταλία, που είναι η πρώτη και δεύτερη παραγωγός ελαιολάδου παγκοσμίως, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η κακοκαιρία, μία μυστηριώδης ασθένεια των ελαιόδεντρων και μία μύγα που κολλά στις ελιές έχουν αποδεκατίσει τους ελαιώνες στην Ιταλία. Σχεδόν το ένα δέκατο από τα 10 εκατομμύρια ελαιόδεντρα στην περιοχή της Puglia έχουν μολυνθεί με μία ασθένεια που την αποκάλεσαν «έμπολα των ελιών», η οποία σκοτώνει με αργό ρυθμό τα δέντρα. Ως αποτέλεσμα, οι Ιταλοί παραγωγοί ελαιολάδου αναμένουν μία ακόμη κακή περίοδο -μετά την πτώση 34% που είχε η παραγωγή τους στην περίοδο 2014-15- στους 302.000 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) στη Μαδρίτη. Η παραγωγή στην Ισπανία μειώθηκε περισσότερο από 50%, στους 825.700 τόνους στην τελευταία περίοδο και θα παραμείνει πιθανόν συμπιεσμένη λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, είδε την παραγωγή της να υπερδιπλασιάζεται στην προηγούμενη περίοδο στους 300.000 τόνους και η εγχώρια βιομηχανία ευελπιστεί ότι θα φθάσει κοντά σε αυτό το επίπεδο και την ερχόμενη περίοδο. Χάρη σε αυτό τον συνδυασμό παραγόντων, «το ελληνικό ελαιόλαδο είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ, τουλάχιστον με βάση τις τιμές», σημειώνεται. «Σύμφωνα με μία έκθεση του Συμβουλίου (IOC) από τον Ιούνιο, οι τιμές χονδρικής για τις κατηγορίες του πιο παρθένου λαδιού στην Ιταλία και την Ισπανία αυξήθηκαν κατά 114% και 84%, αντίστοιχα, σε 5,66 ευρώ και 3,59 ευρώ το κιλό. Αντίθετα, οι τιμές του ελληνικού λαδιού αυξήθηκαν μόνο 24% σε 3,09 ευρώ το κιλό».

Το πλεονέκτημα τιμής βοηθά τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, που αποτελούν κατά το πλείστον την ελληνική βιομηχανία ελαιολάδου, να βρουν νέες αγορές. Η έκθεση του IOC αναφέρει ότι οι ελληνικές εξαγωγές της τελευταίας σοδειάς προς τις ΗΠΑ -που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος καταναλωτής ελαιολάδου- αυξήθηκαν 28% από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, ενώ οι εξαγωγές από την Ισπανία και την Ιταλία μειώθηκαν πάνω από 50% για κάθε χώρα.

Πηγη: Καθημερινή


Να μυήσει τους Ιάπωνες στο ελαιόλαδο επιχειρεί το I.O.C.

Νέα καμπάνια προώθησης ελαιολάδου στην Ιαπωνία ξεκίνησε το I.O.C. Η έναρξη έγινε την 2η Ιουλίου κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο γνωστό εστιατόριο Enju στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι και αντιπρόσωποι των διπλωματικών σωμάτων από 14 χώρες παρευρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από το I.O.C. σε συνεργασία με το γραφείο δημόσιων σχέσεων MSL Japan που επιλέχθηκε ανάμεσα σε μία σειρά προσφορών προκειμένου να διεξάγει την καμπάνια μέχρι το τέλος του 2016.

Κατά την προωθητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομιλία για τα οφέλη στην υγεία του ελαιολάδου απ’ τον ειδικό στην εσωτερική παθολογία και τη γαστροεντερολογία Dr. Matsuike, καθώς και γευστική δοκιμή ελαιολάδου.

Επαγγελματίες από τα Μ.Μ.Ε. και τη βιομηχανία γνώρισαν εισαγωγείς και εκπροσώπους του Υπουργείου Γεωργίας της Ιαπωνίας και του Οργανισμού καταναλωτών και είχαν μία γαστρονομική εμπειρία ελαιολάδου.

Σκοπός της νέας καμπάνιας είναι να εισάγει νέες γεύσεις στο ιαπωνικό κοινό και να δείξει πώς το ελαιόλαδο μπορεί να ενσωματωθεί ως ένα υγιεινό, γευστικό συστατικό στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα.


ΠΗΓΗ: internationaloliveoil.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου