ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΙΑΣ από Αγριελιά ΑΡΓΥΡΗ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με ΦΥΤΩΡΙΑ ΕΛΙΑΣ από Αγριελιά ΑΡΓΥΡΗ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΟΥ Τηλ. - tel : 0030 - 6936 950699 , 6936 882 064 , 22330 92368 , 2233080655
ΠΛΑΤΕΙΑ Αγ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Βρισκόμαστε στην πλατεία του χωριού απέναντι από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , γι αυτό απλά ρωτάτε που είναι το δημ. σχολείο για να μας βρείτε , το δικό μας είναι αποκλειστικά Φυτώριο ΕΛΙΑΣ μόνο από Αγριελιά και οι τιμές μας είναι πάντα χονδρικής μιας και είμαστε παραγωγοί και δεν υπάρχουν μεσάζοντες!
Η Αγριελιά είναι θάμνος μακρόβιος, στην ουσία αθάνατος ,αυτό είναι ένα προσόν που μεταφέρεται στο δένδρο που κάνουμε από αγριελιά και γι΄αυτό αντέχει.

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ραντίστε τα ζιζάνια με Ξύδι! Ένας Βιολογικός τρόπος που δεν γνωρίζατε! Διαβάστε πως!Πολλοί ρωτούν αν υπάρχει κάποιο σπιτικό και οικολογικό ζιζανιοκτόνο για να απαλλαγούν πιο εύκολα από τα ζιζάνια που φυτρώνουν στον κήπο συνεχώς. 
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι χρησιμοποιώντας ένα μείγμα με βάση το ξύδι, που έχει την ιδιότητα να ξηραίνει το φυτά και είναι αποτελεσματικό εναντίων των ζιζανίων. 
Μπορείτε να δείτε αποτελέσματα μέσα σε 2-3 ημέρες μετά την εφαρμογή του.

 ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΠΩΛΗΣΗ από το παραδοσιακό ΦΥΤΩΡΙΟ ΕΛΙΑΣ από ΑΓΡΙΕΛΙΑ για να αντέχουν Α.Α.ΑΛΕΞΙΟΥ στην ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 135 Χλμ από Αθήνα πρίν την Αταλάντη.  ΤΗΛ. : 6936 950 699 Αργύρης / 2233092368/ 6936882064 κυρά Παναγιώτα.
Η Αγριελιά είναι θάμνος μακρόβιος, στην ουσία αθάνατος ,αυτό είναι ένα προσόν που μεταφέρεται στο δένδρο που κάνουμε από αγριελιά και γι΄αυτό αντέχει σχεδόν παντού.

Τιμές 1 φυτωρίου ελιάς για το 2011- 2014--2016-2017:(Χονδρική για όλους)
Α. Μονοετή 5-00-5,60 ευρώ  Β. Διετή 6,00 - 6,50   Γ. Τριετή 8,00 -8,50   Δ. Μεγαλύτερα φυτά από 10,00 - 70,00 (οχτώ χρόνων)  350 ευρώ των 20 και 700 ευρώ των 35 έως 49 ετών . Μεγαλύτερα Δένδρα έως 100 ετών 1400 ευρώ !

 Για καλλίτερη επιτυχία στη φύτευση και την καλλιέργεια στο ΧΩΡΆΦΙ ή στο ΚΤΗΜΑ σας ΣΥΝΙΣΤΟΎΜΕ , ΜΟΝΟΕΤΗ - ΔΙΕΤΗ ! Τριετή - Τεταρτοετή κλπ , μόνον εφόσον υπάρχει δυνατότητα ποτίσματος 4 φορές τον μήνα μέχρι το δένδρο να γίνει 7 ετών.  

  Το κυριότερο είναι κατά την  φύτευση να ρίχνουμε μισή κουταλιά της σούπας ΜΥΚΟΡΡΙΖΑ , μύκητες σε  σκόνη που βοηθά στην ριζοβολία και απολυμαίνει το έδαφος.

Πώς το Ξύδι Κάνει τα Ζιζάνια να Ξηραίνονται;

Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ, μια χημική ουσία με γνωστές ζιζανιοκτόνα ιδιότητες, που χρησιμοποιείται από παλιά και σε όλο τον κόσμο συνήθως από ερασιτέχνες βιολογικούς καλλιεργητές και αγρότες ως ζιζανιοκτόνο. Όταν ψεκάζονται τα φυτά με ξύδι, τα φυτικά κύτταρα των φύλλων τους χάνουν την υγρασία τους, παθαίνουν πλασμόλυση και πεθαίνουν. 
Είναι ένας βιολογικός και ανέξοδος τρόπος για να αντιμετωπίζετε τα ζιζάνια. Όμως πρέπει να προσέχεται γιατί ξηραίνει κάθε φυτό που έρχεται σε επαφή με αυτό.

Επιπλέον γνωρίζουμε πως και το αλάτι (χλωριούχο νάτριο) έχει ζιζανιοκτόνες ιδιότητες. Χώμα με άλατα εμποδίζει τις ρίζες να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Το σαπούνι, επίσης, λειτουργεί σαν επιφανειοδραστικό και αυξάνει η διασπορά των σταγονιδίων στην επιφάνεια του φύλλου (τη διαβροχή του φύλλου). Τα περισσότερα εμπορικά ζιζανιοκτόνα περιέχουν επίσης σάπωνες για το σκοπό αυτό και είναι γνωστές οι ουσίες αυτές ως «τασιενεργά«.

Συνοψίζοντας, ο συνδυασμός του ξυδιού (οξικού οξέος), του αλατιού και του σαπουνιού είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πολλά ετήσια ζιζάνια που φυτρώνουν στον κήπο σας και σας ενοχλούν, ειδικά αν εφαρμόσετε αυτό το μείγμα όταν τα ζιζάνια είναι μικρά.


Πως Να Το Παρασκευάσετε:


1. Αγοράστε 4 λίτρα ξύδι. Η συγκέντρωση οξικού οξέος στο ξύδι που χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα είναι 5%. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε στην αγορά ξύδια με συγκέντρωση 10% ή 20%, που είναι πιο αποτελεσματικά.

2. Σε ένα μεγάλο δοχείο, αφού ρίξετε όλη την ποσότητα του ξυδιού, αναμείξτε ένα φλιτζάνι αλάτι, αυτό που χρησιμοποιείτε για μαγειρική χρήση.

3. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στο μείγμα. Αν στα προηγούμενα βήματα χρησιμοποιήσατε ξύδι με 10% ή 20% συγκέντρωση οξικού οξέος, μπορείτε να παραλείψετε το χυμό λεμονιού.

4. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων και ανακατέψτε καλά.

5. Φορέστε γάντια και γεμίστε προσεκτικά τον ψεκαστήρα σας με το διάλυμα που φτιάξατε.

6. Ψεκάστε καλά τα ζιζάνια μέχρι απορροής (να στάζει το υγρό απο το φύλλα).

Αποτελεσματικότητα

Το να συγκρίνουμε το διάλυμα με βάση το ξύδι με τα ζιζανιοκτόνα του εμπορίου είναι δύσκολο και η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης και το ποια ζιζάνια σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε μικρά, ετήσια ζιζάνια, το ξύδι είναι μια λύση τόσο αποτελεσματική όσο και το RoudUp (δραστική ουσία glyphosate).Υπάρχει περίπτωση το ξύδι μαζί με το αλάτι να κάψει πιο γρήγορα τα ζιζάνια απ’ ό,τι θα έκανε το RoundUp, αλλά το δεύτερο είναι πιο αποτελεσματικό εναντίων των πολυετών και πιο ανεπτυγμένων ζιζανίων (Αγριάδα, Βέλιουρας, Περικοκλάδα, κ.α.). Επίσης, το διάλυμα ξυδιού-αλατιού είναι ζιζανιοκτόνο επαφής και δεν είναι διασυστηματικό, αυτό σημαίνει πωςδρα στα σημεία που έρχεται σε επαφή και δεν μετακινείται μέσα στο φυτό, π.χ. από το ένα φύλλο στο διπλανό του ή στις ρίζες.

Λειτουργεί διαρρηγνύοντας την ακεραιότητα των κυτταρικών μεμβρανών και ξηραίνοντας το φυτό. Γι’ αυτούς τους λόγους, αν θέλετε να πάρετε τα μέγιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να διαβρέχεται καλά τα ζιζάνια καλύπτοντας πλήρως τα φύλλα του μέχρι απορροής. Αν δεν ψεκάσετε σωστά, τότε τα ζιζάνια θα αναπτυχθούν ξανά από τους ζωντανούς ιστούς.

Συμβουλές και Προειδοποιήσεις

Είναι πιο αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται μια ηλιόλουστη μέρα χωρίς υγρασία.
Να φοράτε πάντα γάντια όταν χειρίζεστε διαλύματα με υψηλό βαθμό συγκέντρωση οξικού οξέος.
Ποτέ μην ψεκάζετε σε ώρες της ημέρας που έχει αρκετό αέρα.
Να προσέχετε να μην χύνετε κατά λάθος το διάλυμα κάτω στο έδαφος. Το αλάτι κάνει το χώμα άγονο.
Μην το εφαρμόζετε κοντά στα φυτά του κήπου σας, επειδή τα άλατα στο έδαφος εμποδίζουν τις ρίζες του φυτού να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να ξηραίνονται.
Έχετε υπόψιν σας ότι μπορεί να είναι πιο τοξικό και από εμπορικά ζιζανιοκτόνα. 
Έρευνες δείχνουν ότι το διάλυμα ξυδιού – αλατιού είναι πιο τοξικό σε αρουραίους και κουνέλια (για το Οξικό οξύ: LD50 3.350 και 1.060 αντίστοιχα) ακόμα και από το RoundUp (LD50 5.108 και>2,000 αντίστοιχα) *Οι μικρότερες τιμές δείχνουν μεγαλύτερη τοξικότητα


Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου