Ελιές και λάδι ελιάς Στερεάς Ελλάδας , Greek olive oil
Από τον ελαιώνα στο τραπέζι μας: Ο Ησίοδος περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι καρποί οι οποίοι προορίζονταν για ελαιοποίηση, συνθλίβονταν μέσα σε ξύλινο γουδί, με ξυλινό γουδοχέρι. Τη σημασία της ελιάς και των προϊόντων της στη διατροφή κατά την αρχαιότητα μαρτυρεί ο Σοφοκλής, ο οποίος την αποκαλεί «παιδοτρόφον». Το ελαιόλαδο για μαγειρική χρήση ήταν πάντα πολύ καλής ποιότητας, ανάλογα με τις συνθήκες παραγωγής που επικρατούσαν σε κάθε τόπο.e-mail: alear1@otenet.gr eliesalexiou@hotmail.com
Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019